След трансфера на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус, започна да се говори много усилено, че Неймар ще бъде наследник на португалеца на "Сантиаго Бернабеу".

Самият бразилец даваше сигнали, че иска да напусне Париж, но в крайна сметка остана на "Парк де Пренс".

"Le Parisien" пък разкри, че причината е най-вече в новия треньор на тима Томас Тухел и неговите планове за отбора и в частност Неймар.

Германецът иска да организира изцяло наново играта на ПСЖ като превърне бразилеца в истински плеймейкър. Под ръководството на Лоран Блан и Унай Емери ПСЖ играеше 5 години в схема 4-3-3. Тухел обаче е решен да залага на 3-5-2, с която да промени движението в предни позиции. 

В две срещи между двамата преди Световното, Тухел е обяснил намеренията си на Неймар като го е уверил, че ще има още по-голямо влияние върху играта. Поради тази причина бразилецът ще заиграе в центъра като десетка. Самият той е останал много доволен, тъй като откакто е в Европа, играе неизменно по лявото крило.

Ще се промени и ролята на Килиан Мбапе. По подобие на дните в Монако големият талант ще играе на върха на атаката, а не по дясното крило, както бе през миналия сезон. Контузенят в момента Единсон Кавани ще остане основен играч за парижани, но ще играе в партньорство в Кавани. Това няма да е проблем, тъй като в националния отбор на Уругвай Кавани играе в двойка с Луис Суарес.