Катарските собственици на френския шампион Пари Сен Жермен обмислят да инвестират в клуб от английската Висша лига, твърди журналистът на CBS Sports Бен Джейкъбс. Насер Ал-Хелайфи, който е президент на парижани и председател на Qatar Sports Investments, е имал опознавателна среща миналата седмица в лондонски хотел с президента на Тотнъм Даниел Леви, разкрива изданието.

Джейкъбс съобщава, че всичко обаче е в много ранен етап, но се очаква от QSI да направят амбициозни инвестиции през 2023-а година. Ал-Хелайфи също така е и президент на Европейската клубна асоциация, а Леви е член на нейния изпълнителен съвет.

QSI притежават ПСЖ и миноритарен дял в португалския клуб Спортинг Брага, но са решени да закупят или инвестират в повече клубове тази година. Повече от 300 клуба по света са част от подобни спортни франчайзи, но единствените интереси на QSI към момента са ПСЖ и Брага. Това ще се промени през 2023-а, която се очаква да бъде година на амбициозни стратегически планове за QSI.

Много хора казваха, че от QSI ще правят по-малко от футболни инвестиции след Световното първенство в Катар, но вероятно е точно обратното.

Известно е, че собствениците на Манчестър Юнайтед и Ливърпул търсят инвеститори или купувачи за своите клубове докато от QSI разглеждат възможности за инвестиции във футбола по целия свят. Въпреки това Джейкъбс допълва, че не е имало разговори относно закупуването на мърсисайдци.