Откакто Неймар отиде в Пари Сен Жермен, се заговори, че не е обичан от другата голяма звезда там Единсон Кавани. Двамата се сдърпаха още в първите дни на бразилеца в Париж, а сега се заговори отново за конфликта им след мач между националните отбори на родините им. 

В тази битка уругваецът влезе доста остро в краката на най-скъпия футболист на планетата, който пък на свой ред отказа да приеме протегнатата за помирение ръка. Но уругваецът твърди, че това е било само изблик на терена,а двамата са приятели, дори братя. 

"Всякакви неща може да се случат на терена, защото такъв е футболът. Но извън него ние сме приятели, ние сме братя! По време на мача обаче ти искаш да спечелиш, искаш да защитиш отбора си и затова се случва всичко."

"По време на двубоя отидох при него и му казах, че не съм го докосвал, защото наистина не го докоснах. Само това му споделих. Постъпих с него по начин, по който бих го сторил с всеки един съперник на терена. Няма нищо между нас и няма какво повече да говорим по темата. Медиите само раздухват някакви неща", заяви Кавани пред радио "Монте Карло".