Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе бе избран за играч №1 във френската Лига 1 за сезон 2020/2021 и за пореден път стана голмайстор на първенството. Той реализира 27-ото си попадение през кампанията при снощната победа с 2:0 над Брест.

Въпреки това парижани не успяха спечелят титлата, след като останаха на точка зад шампиона Лил. Нападателят за пореден път коментира и темата около своето бъдеще:

„Това, което искам, е да спечеля, да усетя, че съм на място, където наистина мога да спечеля, че има солиден проект около мен", заяви Мбапе „Canal+“ на въпрос за бъдещето му.

„Говорим с клуба [за евентуално удължаване на договора му] и ще видим какво ще се случи. Винаги съм бил щастлив тук и имах четири изключителни години досега в тима. Всички знаят, че имам дълбока връзка с клуба, включително с президента и феновете. Вярвам, че ще постъпя както е редно. ПСЖ знае колко съм привързан към клуба, към този град и към страната“, продължи нападателят.

„Горд съм, че завършвам като реализатор номер 1 за трета поредна година, но сега не е моментът да показвам радост. Трябва да остана спокоен и да се подготвя добре за националния отбор. Аз съм просто играч, не мога да кажа какво трябва да се направи в Пари Сен Жермен. Загубихме титлата, сега е време да се концентрираме върху бъдещето“, каза още Мбапе.

Френският национал упорито е свързван с трансфер в Реал Мадрид, а договорът му с парижани изтича през лятото на 2022 година.