Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе отдавна не е изненада във футбола. На 22-годишна възраст френският нападател вече е утвърдено име и е считан за наследник на трона на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Но не винаги е било така, тъй като „изгревът” на Мбапе датира от 16-ата му годишнина, когато играе за юношеските формации на Монако.

Леонардо Мирамар е бил съотборник на Килиан при юношите на „монегаските” и си спомня добра колко обещаващ е бил Мбапе още като млад. „Той беше на около 16, когато проведохме тренировка срещу старшата на Монако. В упражнение той успя с топката да ги унизи всички. Тръгна между защитниците и те паднаха на терена, а това беше грозно”, каза с усмивка Мирамар пред бразилски медии.

„Тогава всички си казахме: „По дяволите, хлапето е много добро”.

Въпреки възрастта и три години по-големите противници сегашната звезда на ПСЖ доминира напълно в тренировките. „Мбапе имаше изключителна скорост и много добра способност да завършва атаките. Това се вижда и сега. В първите епт мача до 19 години той вече имаше 10 гола. Вкарваше прекалено лесно, когато беше юноша и това се пренесе в мъжкия футбол”, спомни си Леонардо.

16-годишният Мбапе се открояваше по такъв начин, че имаше право на прякор, съответстващ на таланта му: „Беше обичаен факт, когато някой в базата имаше прякор. Особено заради бразилския национален отбор. Роналдиньо беше голяма звезда и взеха част от неговото име с това на Килиан. Така той стана Килианиньо, защото беше много добър с топка в крака. Той много го харесваше”, завърши той.