Бразилската суперзвезда Неймар получи тежка контузия при визитата на Пари Сен Жермен на Сент Етиен в мач от Лига 1. Наложи се нападателят да бъде заменен принудително и изнесен на носилка, след като изкълчи глезена си при единоборство със съперник.

Неймар напусна стадион „Жогроа Гишар” с помощта на патерици, след мача наставникът на парижани Маурисио Почетино не се нае с прогнози за състоянието на футболиста.

При подобни контузии играчите най-често страдат от разтегнати връзки на глезена, но повече подробности за сериозността на травмата ще има днес, след като Неймар премине обстойни медицински прегледи.

„В момента не мога да кажа нищо. Той чувства болка в глезена си. Утре (днес – бел.ред.) ще премине медицински преглед и ще знаем малко повече за контузията”, сподели Почетино.

Това не е първият път, в който Неймар получава подобна контузия откакто е в тима на ПСЖ. През юни 2019 година той увреди връзки, а тогава травмата го извади от терените за два месеца. Тъй като лекуваше контузията си по време на лятната пауза, Неймар пропусна само един мач за ПСЖ. Миналия декември Неймар отново контузи глезена си и бе извън сметките за около месец, пропускайки пет мача на своя тим.

Самият Неймар заяви снощи, че „ще се завърне още по-силен”, без да уточнява периода, за който ще отсъства.

„За съжаление тези разочарования са част от живота на всеки спортист. Можеш само да вдигнеш глава и да се възстановиш. Ще се върна по-добър и по-силен”, написа Неймар след мача.