Най-скъпата покупка на Барселона Филипе Коутиньо планира бягството си от клуба само 18 месеца, след като пристигна в него. Според медиите в родината му, той иска да отиде в единствената реална алтернатива пред него - Пари Сен Жермен, но малко ще забави ходовете си. 

Причината е, че иска да се концентрира върху представянето си на Копа Америка и ще предприеме ход по евентуалния си трансфер след края на участието на Бразилия в надпреварата. Но когато това се случи, Коутиньо ще има разговор с ръководството на каталунците, за да му обяви намеренията си. 

Лично новият спортен директор на парижани Леонардо е задействал контактите си, за да убеди бившата звезда на Ливърпул, че трябва да дойде в изпълнения с бразилци проект на катарското кралско семейство във френската столица. Ключов за такъв ход може да се окаже евентуалното напускане на Неймар. 

Звездата на ПСЖ обяви, че не е щастлив на "Парк де Пренс", а малко след това президентът на клуба Насер ал Хелайфи обяви, че не може да толерира повече несериозно отношение от звездите си. Което беше явен намек, че може би предстои раздяла между двете страни това лято. 

Продажбата на Неймар би осигурила средствата за покупка на Коутиньо, а нищо чудно да се стигне до размяна на двамата между Пари Сен Жермен и Барселона. Всичко обаче е в твърде ранен стадий и е вероятно развръзката да дойде едва в средата на юли.