Бразилецът Филипе Коутиньо най-вероятно ще напусне Барселона това лято, но халфът не би приел оферта от страна на английския Манчестър Юнайтед, твърди Sky Sports News. „Червените дяволи” следят ситуацията с халфа отблизо и вярват, че могат да вземат бразилеца за далеч по-малка сума от 142 млн. паунда. Именно толкова плати испанският Барселона на Ливърпул преди година и половина.

Според Sky Sports News обаче, представителите на Коутиньо вече са започнали предварителни преговори с френския шампион Пари Сен Жермен. Бразилецът не бил склонен да облече фланелката на Юнайтед, който се слави като най-големия съперник на бившия му тим Ливърпул, където Коутиньо всъщност направи име в европейския футбол.

27-годишният Коутиньо сам призна, че формата му е далеч от най-добрата, откакто премина в испанската Примера дивисион. Той записа 54 мача за „каталунците”, като една трета от тях като резерва. Често бразилецът бе освиркван от феновете на Барселона най-вече заради неоправданите очаквания и сериозната трансферна сума, платена за него.

„Нещата не сработиха за него. Не съм сигурен как биха могли да сработят. Не съм сигурен обаче, че той можеше да каже „не” на Барселона. Как можеш да кажеш „не”, когато на вратата почука Барселона? Като бразилец, никога не можеш да кажеш „не” на такава възможност, но определено имаше два проблема”, коментира експертът по южноамерикански футбол Тим Викъри пред Sky Sports News.

„Единият е, че те го привлякоха като заместник на Андрес Иниеста, а той не е. Никой не може да бъде заместник на Иниеста, камо ли Коутиньо. Той не е истински халф. Коутиньо върши най-добре своята работа в последните 30 метра от терена. Той бе привлечен за роля, която не може да изпълнява”, продължи той.

„В същото време Луис Суарес загуби от своята скорост и именно затова Усман Дембеле е предпочитан пред Коутиньо. Не виждам как може да пасне в тройката полузащитници, нито пък в тройката нападатели. А и неговата връзка с феновете вече е прекъсната. Големият проблем е, че Барселона похарчи много пари за него. Колко са готови да загубят, за да го продадат?”

„Най-логичното за него е да се завърне във Висшата лига. Той се справи много добре в Ливърпул. Не забравяйте и връзката, която той има с Почетино от Еспаньол. Дали има малка светлина в тунела”, каза още експертът.