Пари Сен Жермен е лидер във Франция и е сигурен 1/8-финалист в Шампионската лига, но като че ли отборът не се представя на очакваното високо ниво на фона на звездите, с които разполага. Логично критиките са насочени към треньора Маурисио Почетино. През уикенда парижани едва се спасиха от загуба срещу Ланс и отново се появи недоволство срещу наставника.

“Чувствам се добре и съм спокоен, защото усещам подкрепата на моите футболисти и клуба - коментира той. - Ръководство знае къде се намираме и какво преследваме. След бурята винаги изгрява слънце и тогава ще можем да му се насладим.”

“Процесът на развитие на един клуб има две страни: видимата за всички отстрани, и тази, която си е вътре в самия клуб. Тази втората е свързана с адаптация, комуникация, разбирателство между самите футболисти и изграждането на някакви взаимоотношения между тях. Тези неща са важни в съблекалнята, за да има разбирателство и на терена”, добави Почетино.

“Всички ни гледат как играем и всички имат мнение. Наясно съм, че в тим като ПСЖ има една голяма крушка, която постоянно свети. Шумът е голям, но това е нормално. Критиките не достигат до футболистите и те остават фокусирани към постигане на целите си. Това може и да отнеме малко повече време”, заяви пък защитникът Ашраф Хикими.

Във вторник французите приемат Брюж в последния си двубой от груповата фаза на ШЛ. Срещата е без значение за домакините, защото те със сигурност ще завършат втори. Белгийците обаче се борят с РБ (Лайпциг) за третата позиция.