Ръководството на Ла Лига смята да подаде жалба до УЕФА, френските данъчни власти и Европейския съюз, след като звездата на ПСЖ Килиан Мбапе реши да подпише нов договор с тима, вместо да премине в Реал Мадрид.

Френският национал бе считан за сигурно ново попълнение на "кралския клуб", но в последния момент промени решението си и подписа нов контракт с ПСЖ до 2025-та година, като медиите твърдят, че той е получил между 100 и 150 милиона евро бонус на ръка, плюс огромна заплата.

"Подобна сделка атакува икономическата стабилност на европейския футбол и поставя в риск стотици хиляди работни места и интегритета на спорта, не само в евротурнирите, но и в местните първенства. Скандално е, че клуб като ПСЖ, който през миналия сезон има загуби от 220 млн., а в последните години над 700 млн., може да сключи такава сделка", заявяват от Ла Лига.

Президентът на Ла Лига Хавиер Тебас, който бе сред големите опоненти на идеята за Суперлигата, атакува директно президента на ПСЖ Насер Ал-Хелайфи.

"Поведението на Ал-Хелайфи, който е член на Изпълкома на УЕФА и президент на Асоциацията на европейските клубове, застрашава европейския футбол по същия начин, по който Суперлигата", заяви той.