Аржентинската суперзвезда на модерния футбол – Лионел Меси, направи своя дебют за новия си отбор  Пари Сен Жермен. Това се случи при успеха с 2:0 за парижани срещу Реймс като гост в мач от четвъртия рунд от френската Лига 1.

И двата гола за парижани бяха отбелязани от Килиан Мбапе в двете полувремена, като Меси се появи току що след втория гол на нападател в 64-ата минута. До края на срещата на няколко пъти се забеляза добрата симбиоза между Меси и Мбапе, а аржентинецът вкуси за първи път от френския шампионат.

БГНЕС
18 снимки

Гол на Реймс пък бе отменен след намесата на ВАР, което попречи домакините да помечтаят за добър резултат при посрещането на вицешампиона.

Звездата на ПСЖ Килиан Мбапе пропусна да даде аванс на отбора си в 11-ата минута, когато матира защитата на съперника, но ударът му мина встрани от вратата. Две минути по-късно обаче Мбапе показа как се прави. Френският стрелец завърши точно с глава подаване на Анхел Ди Мария и ПСЖ излезе напред в резултата -1:0.

Темпото в срещата обаче спадна рязко, а отборът на Анже трудно намираше опции, с които да затрудни навас, но в 42-ата Касама шутира опасно, ала ударът му премина край десния страничен стълб на Кейлор Навас.

Шесткратният носител на Златната топка Лионел Меси официално направи своя дебют за Пари Сен Жермен. Това се случи в 66-ата минута, когато аржентинската звезда замени Неймар при 2:0 срещу Реймс при визитата на „Стад Аугуст-Делон”.

След появата на Лео Меси магнетичният аржентинец започна всеячески да тормози отбраната на Реймс. След появата му на терена №30 в ПСЖ се ориентира страхотно в обстановката сред своите съотборници и започна да комбинира често с Килиан Мбапе, като футболистите на Реймс обаче противодействаха оптимално, за да не влезе трети гол във вратата на Райкович.

Берге от домакините отправи удар в добавеното време, но Кейлор Навас се намеси добре.

Реймс: Райкович – Абделхамид, Касама, Фаес, Фоке, Гравийон, Кебал, Лопи, Мбуку, Мунетси, Туре

ПСЖ: Навас – Диало, Ди Мария, Гей, Хакими, Керер, Маркиньос, Мбапе, Неймар, Верати, Вайналдум