Спортният директор на ПСЖ Леонардо предупреди, че не трябва да се очакват трансфери от 100 милиона евро това лято, тъй като пандемията от коронавирус е струвала около 200 милиона евро на клуба.

„Това, което се случи, засегна цялата планета, но това ще се почувства и на трансферния пазар“, каза Леонардо пред Le Journal du Dimanche.

“Финансирането на клубовете е засегнато и това включва и нас. Хората казват, че сме изгубили около 200 милиона евро? Да, вероятно е близо до истината. Не вярвам, че това лято ще има трансфери в размер от 100 милиона евро, защото никой не може да си позволи да харчи такива пари, дори и ние. ПСЖ има значителни загуби“, добави още бразилецът.

„Ще трябва да бъдем по-креативни и да намерим решения, които да не са твърде скъпи. С няколко пормени, независимо от напускащите, отборът ни може да остане конкурентен на най-добрите в Европа“, каза Леонардо.

Спортният директор на парижани потвърди, че Тиаго Силва, Единсон Кавани и Лейвин Курзава са сред тези, които ще си тръгнат като свободни агенти това лято.