Олимпик Лион и ПСЖ завършиха при резултат 1:1  в дербито на 20-ия кръг на Лига 1. Домакините откриха рано резултата чрез Лукас Пакета, но през втората част Тило Керер изравни, оформяйки крайния резултат.

Лукас Пакета откри за Лион още в 8-ата минута на срещата.

Домакините създадоха първото положение в мача. В 5-ата минута Усем Ауар нахлу отляво и стреля от малък ъгъл, но Кейлор Навас зае добра позиция и спаси.

Още в ответната атака и ПСЖ имаше добра възможност. Андер Ерера шутира от далечна дистанция и кълбото профуча над напречната греда.

Лион обаче поведе в 8-ата минута. Бруно Гимараеш с прекрасен пас изведе Лукас Пакета зад защитата, той напредна на скорост и с удар по земя матира Навас за 1:0.

В 20-ата минута отново Пакета тества вратаря на съперника с коварен далечен изстрел, но този път Навас уверено улови.

Гостите отговориха с мощен удар на Леандро Паредес от дистанция още в следващата минута и страхотно спасяване на Антони Лопеш.

В 24-ата минута Маркиньос видя, че Лопеш е излязъл малко по-напред и опита да го прехвърли с техничен удар, но вратарят успя със сетни сили да спаси.

В 37-ата минута за малко да се стигне до изравняване на резултата. Топката бе центриране остро към Килиан Мбапе във вратарското поле, той не успя да я засече, но за сметка на това защитник игра с нея и я насочи към вратата, но за негов късмет тя се оплете в мрежата, но от външната страна.

В 42-ата минута Мбапе пробва диагонален удар и топката се отби от гредата.

Гостите продължиха да са активни и в началото на втората част, но в 51-ата минута бяха хванати на контраатака, завършила с опасен удар по земя на Емерсон, преминал на сантиметри от гредата.

ПСЖ само две минути след това имаше прекрасна възможност. Икарди получи остро центриране във вратарското поле, но не успя да засече добре топката и да вкара отблизо.

В 59-ата минута домакините организираха нова страхотна контра. Муса Дембеле се отскубна от защитата и останал очи в очи с Кейлор Навас отправи удар, който обаче бе отразен от стража. След това се стигна до разбъркване в наказателното поле, но защитниците на ПСЖ успяха да предотвратят опасността.

В 67-ата минута Мбапе опита далечен изстрел по земя, но доста слабо и неточно.

Лион стигна до поредна добра възможност в 74-ата миунта след поредна грешка от ПСЖ при изнасянето на топката. Раян Черки се озова на добра позиция и стреля, но покрай вратата.

Почти от нищото гостите стигнаха до изравняване. Тило Керер шутира от границата на наказателното поле, топката тупна коварно и излъга вратаря Антони Лопеш, който не успя да се намеси добре, за да се стигне до изравняване 1:1.

В 82-ата минута Килиан Мбапе нацели за втори път гредата, след като стреля от фаул в левия страничен стълб.

Това бе и последната възможност в двубоя на "Групама Арена".

ЛИОН - ПСЖ 1:1

1:0 Лукас Пакета 8'

1:1 Тило Керер 76'

ЛИОН: Лопеш, Да Силва, Боатенг, Лукеба, Дюбоа, Емерсон, Какере, Гимараеш, Ауар, Пакета, Дембеле

Треньор: Петер Бош

ПСЖ: Навас, Дагба, Маркиньос, Кимпембе, Мендеш, Ерера, Верати, Паредес, Вайналдум, Икарди, Мбапе

Треньор: Маурисио Почетино

Гл. съдия: Франсоа Летешер

Стадион: "Групама Арена", Лион