Пари Сен Жермен трябва да подходи внимателно към предстоящото си домакинство срещу последния във временното класиране Клермон, смята старши треньорът Луис Енрике.

Парижани имат 12 точки преднина пред втория във временното класиране тим на Брест и би било лесно да се отнесат към мача, който им предстои в Лига 1 като формалност, предвид наближаващата първа срещу с Барселона в сряда от четвъртфиналите в Шампионската лига.

"Предстоят ни важни двубои, но най-важният е утре. Все още не сме спечелили Лига 1, така че трябва да победим в три от оставащите седем мача", каза Енрике.

"Нивото ни на мотивация не може да бъде поставяно под въпрос. В добра позиция сме да спечелим всичко. Не искам нито един футболист да мисли за Барселона", категоричен бе испанският треньор.

Снимки: БТА / BTA
48 снимки

"Никога не съм имал отбор с 12 или 13 титуляри. Това е начинът, по който работя като треньор. Винаги съм имал добри резултати, правейки нещата различно. Лично аз искам играчите да са отдадени, а това идва с трудни предизвикателства. Точно тогава един футболист бива тестван. Позицията ми винаги е била такава и това работи при мен. Изборът ми за тези, които ще играят е въз основа на начина, по който тренират и се представят в конкуренцията на останалите", коментира още Луис Енрике.

Бразилецът Маркиньос е изправен пред изравняване на рекорда за най-много мачове за Пари Сен Жермен - 435, ако играе срещу Клермон, а Енрике похвали защитника.

"Маркиньос е капитан на тима. Той е пример за подражание на терена и извън него. Много е отдаден, все едно е един от младите играчи. Способен е да помага много на тима", заяви наставникът на парижани.

Попитан дали Килиан Мбапе в момента е най-добрият футболист в света със своите 39 гола в 39 мача през сезона, Луис Енрике отговори лаконично: "Мисля, че, ако погледнете статистиката, ще си отговорите на всички въпроси." / БТА