Треньорът на Пари Сен Жермен Луис Енрике не се съгласи с критиките, че отборът му има проблем при гостуванията, след като загуби от Милан в Шампионската лига.

"Не съм съгласен. При гостувания не се крием, атакуваме, играем както искаме. Това е моята идея и аз няма да я променя. Вкъщи пред нашата публика може би поемаме по-големи рискове. Един голям отбор е способен да играе по същия начин като домакин и гост. Няма мач, в който да не сме направили това, което искаме", каза испанецът на пресконференцията си.

"Не сме първи в класирането на Лига 1 и има още накъде да се развиваме. Нашата група в Шампионската лига е най-трудната. Една от малкото интересни. Това по-скоро са като мачове от осминафиланите, четвъртфиналите или полуфиналите на Шампионската лига. До последния кръг можем да завършим на първо, второ, трето или четвърто място. Убеден съм, че можем да се класираме. Но има и риск да не го сторим", призна той.

"Реймс е един от най-добрите отбори в Лига 1 през 2023. Те са агресивни, използват топката, пространствата, имат отлична преса. Ще бъде много труден мач за нас, но ние ще направим така, че да е трудно и за тях. Ще видим какво ще предложи Реймс и дали ще можем да се адаптираме", каза Енрике.

"Асенсио вече е възстановен, ще бъде в групата за мача, но трябва да работи още физически. Ще видим кога ще бъде напълно готов", каза още треньорът на ПСЖ.