Звездата на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе се завърна на терена и бързо се видя колко е липсвал на отбора. Вчера той отбеляза два гола срещу Монпелие в мач от полуфиналите за Купата на Франция. Срещата обаче завърши 2:2 и тимът на Маурисио Почетино успя да се класира за финала след изпълнение на дузпи. 

"Искахме да се класираме за финала. Мисля, че можехме да го направим и по-рано в мача, тъй като имахме шансове. Не играхме слабо, но трябваше да минем през дузпи. Аз се чувствам добре. Финалът ще бъде възможност да спечелим втори трофей след Суперкупата на Франция. Остава ни и Лига 1, където битката не е приключила", сподели Мбапе след двубоя. 

Нападателят пропусна последните два мача на ПСЖ, които завършиха злощастно за тима. Парижани отпаднаха от Шампионската лига след загуба с 0:2 в реванша срещу Манчестър Сити, а след това завършиха наравно 1:1 при гостуването си на Лион и два кръга преди края на първенството изостават с 3 точки от лидера Лил.

След поредните си голове Мбапе вече има 39 попадения от началото на сезона. Той ще има шанс в оставащите 3 мача на тима да мина границата от 40 гола за първи път в кариерата си.