Френският шампион Пари Сен Жермен продължава да иска да уреди бъдещето на звездата си Килиан Мбапе в клуба. Нападателят има само още една година от контракта си си след този сезон, поради което в последно време той е свързван с трансфер в Реал Мадрид.

Мбапе обаче е отворен относно сключване на ново споразумение с паржани, ако тя обаче включва клауза за откупуване, която ще му позволи да напусне за определена сума, която да важи за определен брой клубове, твърди „AS“.

Изданието смята, че този възможен вариант би облагодетелствал повече ПСЖ, отколкото Реал Мадрид. Френският тим може да определи доста по-висока сума, отколкото „белите“ биха дали за нападателя. В доклада се споменава също, че Реал Мадрид може да вземе Мбапе за около 180 милиона евро, ако той подпише ново удължаване с настоящия си клуб.

Но ако Мбапе и ПСЖ се съгласят на нов договор, който включва тази опция за откупуване, сумата ще бъде относително по-висока от гореспоменатата такава. Реал Мадрид просто ще трябва да изчака и да види какво ще решат да направят Мбапе и ПСЖ по отношение на евентуална нова сделка.