Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе прогнозира, че нито Кристиано Роналдо, нито Лионел Меси ще спечелят „Златната топка” на списание „Франс Футбол” за 2018-а година. Младият талант направи предвиждането си уточнението, че според него никой все още не се е доближил до класата на двамата най-велики играчи на нашето съвремие.

През последните 10 години аржентинецът и португалецът наложиха съвместен монопол върху най-ценния индивидуален приз във футбола. Сега всички предпоставки за прекъсването на серията са налице, още повече като се има предвид, че 19-годишният Мбапе е сред основните кандидати след изключително важните си изяви за Франция по време на Мондиал 2018. Той отбеляза 4 гола в турнира, като последният от тях дойде при успеха 4:2 над Хърватия във финала, което го направи едва вторият тийнейджър (след Пеле през 1958 година) с попадение в двубоя за световната титла.

Представяния от подобен род му донесоха наградата за Най-добър млад играч на Световното първенство, а оттогава Мбапе не е намалил темпото. В момента е водещ реализатор на Лига 1 с 11 гола.

„Няма играч, който да се представя по-добре от Меси и Роналдо. Нямаме основания да говорим за края на една ера. Такова нещо може да има само ако се появи някой, който е по-добър от тях”, каза Мбапе пред агенция „Франс Прес”.

„Въпреки това не мисля, че някой от тях ще спечели „Златната топка” тази година, защото сега имаше Световно първенство, а то придобива особена тежест. Ако обаче се гледа просто най-добрата форма в чист вид, никой не ги превъзхожда. И тази година те са най-добрите. Меси завърши миналия сезон като голмайстор на Европа, Роналдо пък беше топреализаторът в Шампионската лга.”

„Честно казано, надявам се да спечеля „Златната топка”. Постигнахме нещо голямо с Франция. Би било несправедливо, би било жалко, ако някой французин не грабне приза. Постигнахме история и би било хубаво да бъдем възнаградени”, допълни Мбапе.