Килиан Мбапе хвърли в смут ПСЖ и всички фенове на отбора с твърденията си в началото на седмицата, че "може би му е време за друг проект, в който да поеме по-голяма отговорност". Но се оказа, че всичко е буря в чаша вода, защото ръководството е категорично, че никъде няма да пуска световния шампион с Франция. 

Бързоногият нападател подписа с парижани преди две години и има договор за още четири. Така че ако някой иска да го купи, и под "някой" всички медии разбират Реал Мадрид, ще трябва да плати дори повече, отколкото настоящият му клуб плати на Монако, за да го вземе - 180 млн. евро. 

И все пак от Пари Сен Жермен гарантираха единствено, че бъдещето на Мбапе е свързано с клуба за следващия сезон. А той е по-специален за френския шампион, защото тогава се навършват 50 години от създаването му и целта е титла в Шампионската лига. 

"ПСЖ и Мбапе имат строги връзки, изградени през последните две години и тези връзки ще продължат и през следващия сезон. И двете страни имаме амбицията да оставим следа на европейската сцена в паметния сезон, маркиращ 50-та годишнина от основаването на клуба ни."

"Имаме шанса да напишем история и всеки голям футболист в нашия състав няма търпение за това и иска да остави следата си в този сезон. Всеки от тях е отдаден и иска да работи за доброто на отбора", написаха от клуба в социалните мрежи.