Френският национал - Килиан Мбапе, продължава да се опитва да договори възможно най-добрите условия в договора си с Реал Мадрид. Публична тайна е, че нападателят е пред подпис с „кралския клуб”, като на няколко пъти в последните седмици наставникът на Пари Сен Жермен Луис Енрике намекна, че клубът се готви за момента, в който Мбапе ще си тръгне.

Това ще се случи след края на сезона, след като договорът му с френския гранд изтече. Мбапе на няколко пъти отказа да поднови контракта си, въпреки че до последно от ръководството на ПСЖ таяха надежди, че това ще се случи.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

В крайна сметка Мбапе обаче ще напусне и ще подпише с Реал Мадрид, получавайки бонус от 150 млн. евро.

Въпреки огромната сума, екипът на футболиста продължава да работи за още по-добри условия. В Испания съобщават, че Мбапе е поискал 90% от имиджовите си права. Към момента обаче не е ясно дали от испанския гранд ще са склонни да направят подобен компромис.

Мбапе се забърка в скандал с Френската футболна федерация през 2022 година, когато отказа да се снима с националния отбор на Франция след спор за имиджови права. Оттогава темата за футболиста е доста актуална.