Младата звезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе гарантира, че той сам плаща своите данъци, а не клубът, както писаха няколко медии във връзка с публикуваната информация от „Mediapart" и „Football Leaks“.

„Искам да уточня, че съм си платил всички данъци във Франция за всичките ми ходи“, коментира Мбапе в интервю за „France Info“.

Преди няколко дни „Football Leaks“ обяви, че при преминаването си от Монако в Пари Сен Жермен през лятото на 2017 година, Мбапе е поставил условия пред френския шампион да плати 10 милиона евро, като по този начин покрие таксите по трансфера и данъчните му задължения за годината.

Мбапе е категоричен, че публикуваната информация е „напълно фалшива“.

„За мен бе най-важно да видя кой клуб може да ми предложи най-добър проект, за да продължа развитието на моята кариера. Избрах Пари Сен Жермен по естествен начин“, добави 19-годишният футболист.

„Водихме дълги преговори и всичко бе по правилата“, продължи той.

Запитан за разкритията на „Football Leaks“ за  расовото профилиране на млади играчи от страна на Пари Сен Жермен, Мбапе не пожела да коментира и каза, че „не иска да говори глупости“, тъй като не е запознат със случая. 

Football Leaks с пикантни разкрития за Мбапе

Football Leaks с големи разкрития за трансфера на Мбапе в ПСЖ и проваления опит на Реал М​