Френският шампион Пари Сен Жермен записа втора поредна победа и изигра най-добрия си мач от началото на сезона. Днес, възпитаниците на Томас Тухел, надиграха по категоричен начин като гост Ница с класическото 3:0 в двубой от 4-ия кръг на Лига 1.

Попаденията отбелязаха завърналият се Килиан Мбапе в 38-ата от дузпа, Анхел Ди Мария в добавеното време на първата част и Маркиньос в 66-ата минута. Неймар пък пропусна днешния мач заради наказание.

Излекуаният от коронавирус Мбапе откри резултата след точно изпълнена дузпа в 38-ата минута, след като беше фаулиран от Кефрем Тюрам-Улиен.

В добавеното време на първата част именно Мбапе направи нов пробив, Валтер Бенитес изби удара му, но Анхел Ди Мария беше точен от добавката.

В 66-ата минута аржентинецът пък асистира, след като центрира опасно от фаул, а Маркиньос с глава оформи крайното 3:0 в полза на гостите.

ПСЖ са осми след тази победа с шест точки, докато Ница са десети също с толкова пункта. В следващия кръг Ница гостува на Бордо, докато парижани гостуват на Реймс.