Вторият най-скъп футболист в историята Килиан Мбапе изпрати смесени сигнали за бъдещето си към феновете на Пари Сен Жермен. Той намекна, че може би му е време да смени обстановката. Тийнейджърът говори по време на награждаването си за Най-добър млад играч, Най-добър играч според профсъюза на футболистите и Най-добър футболист в Лига 1. 

Нападателят обяви, че вече му е време да поеме по-голяма отговорност и не изключи това да е в друг отбор. И впоследствие обяви, че това не е случайно изплъзнала му се реплика, а добре обмислено послание и хвърли в смут босовете на парижани. 

Интерес към него отдавна проявява Реал Мадрид, а през 2017 г. испанският гранд беше близо до подписа му, но го изпусна, за да може да задържи Гарет Бейл. Е, уелсецът напуска, а това може да отвори място за следващата голяма звезда на световния футбол. 

"Мисля, че навлизам в много важен етап от кариерата си. Това е първият или може би вторият повратен момент за мен. Открих много неща и мисля, че може би е време да поема по-голяма отговорност. Надявам се, че ще е с екипа на ПСЖ, но може да е и в друг отбор с нов проект. Както и да е, искам да благодаря на всички", заяви Мбапе и увери, че не говори просто така и не става въпрос за необмислено изказване, напротив. 

"Казах каквото имам да казвам, мисля, че когато си на такова голямо събитие, имаш правото да изпращаш съобщения. Аз изпратих моето. Ако кажа повече, ще бъде вече прекалено много. Така няма да се превърне в съобщението, което искам да изпратя, така че нека спрем дотук. Ако кажа повече, ще премина границата", сподели Мбапе.