Звездата от Пари Сен Жермен Килиан Мбапе опита да смекчи ситуацията с двамата си съотборници Неймар и Единсон Кавани, които влязоха в конфликт по време на мача между Бразилия и Уругвай (1:0). Френският национал оправда нарушението на Кавани с факта, че и двамата са действали в състояние на крайна мотивираност заради дълга да се брани националната фланелка.

Към края на въпросната среща Неймар стана жертва на доста груб ритник отзад от страна на Кавани, който искаше да му попречи да бави времето с дрибъл до тъчлинията. Неймар остана да се превива на земята, а неговият съотборник на клубно ниво беше бесен на отсъдения фаул. Впоследствие той отиде до Неймар и му подаде ръка, а звездата на „селесао” категорично отхвърли помощта.

Това отново повдигна темата за конфликта помежду им, който беше особено ярък в първите месеци на Неймар като футболист на ПСЖ през 2017-а. Мбапе опита да оправдае двамата в интервю пред вестник „АС”, като призна, че е решил да спести на Кавани бъзиците по темата. „Той вече беше подпалил, не беше необходимо”, заяви 19-годишният футболист. „Пуснах на Неймар видео с нарушението на Кавани, а той се посмя.”

„В действителност нищо не е станало, те защитаваха родините си. Случката няма да се отрази върху партньорството им в ПСЖ. Двамата ще се прегърнат”, обясни Мбапе.

Звездното трие ще се завърне във френския шампион през уикенда, тъй като в събота ПСЖ приема Тулуза в шампионатен двубой от Лига 1.

Още по темата:

Конфликтът не е свършил, Кавани срита Неймар (видео)

Новият инцидент с Неймар гони Кавани от ПСЖ?

Неймар и Мбапе отсвириха Кавани