Новата суперзвезда на ПСЖ – Лионел Меси, даде обширно интервю за France Football. Аржентинецът разкри фаворитите си в Шампионската лига през този сезон, както и кой трябва да вземе „Златната топка“.

„Шампионската лига е мечта на всички тук в ПСЖ. Клубът работи за постигането на тази цел в последните няколко години и напоследък е близо. От лична гледна точка все още имам огромно желание да спечеля трофея. Това е много трудно състезание, но в ПСЖ имаме необходимите оръжия, за да триумфираме“, каза Меси.

Ла Пулга не включи бившия си отбор Барселона във фаворитите през този сезон. „В центъра на вниманието е ПСЖ, но има и други добри отбори Челси, Ман Юнайтед, Ман Сити, Реал Мадрид, Байерн, Интер, Милан. Всички те са страхотни отбори“.

Нападателят обяви, че би дал „Златната топка“ на Килиан Мбапе или Неймар: „Оставам с тях, въпреки че Бензема и Левандовски също имаха страхотна година. Трябва да направиш много на индивидуално ниво, но напоследък все по-голяма тежест има Шампионската лига, Европейското първенство или Копа Америка“.

Въпреки че спечели шампионата на Южна Америка с Аржентина, Меси не смята, че е фаворит за спечелването на приза: „Никога не съм обичал да говоря затова. Ако се случи, би било чудесно да спечеля още една. Това лято спечелих титлата, която ми липсваше и това беше върхът. Ако спечеля още една „Златна топка“ – ще бъда много щастлив и благодарен, но не искам да мисля сега. Изключително е да имам шест и да съм единственият играч с толкова. Да спечеля седма би било невероятно“.