Жозе Моуриньо е сред спряганите имена за заместник на Томас Тухел на треньорския пост в Пари Сен Жермен.

Тухел изпраща противоречив сезон, въпреки титлата в Лига 1. Отборът му отпадна в Шампионската лига от Манчестър Юнайтед, а и записа изненадващи провали за Купата на Франция и в тази на Лигата.

„Невъзможно е да тренираш клуб, който има треньор. Не е коректно да говоря за ПСЖ“, сподели Моуриньо в интервю за вестник „L’Equipe“.

„Манчестър Юнайтед просто има сериозни проблеми, които му пречат да постига целите си. Сред тях са организацията и амбицията на играчите“.

„Когато си почти сам, нямаш подкрепата на клуба, докато определени играчи до някаква степен застават срещу теб, кой е виновен? Не искам да съм добрият човек, защото добрият човек и треньор, след три месеца е "кукла на конци" и това не свършва добре", добави той.

"Преди девет или десет месеца споменах, че след спечелването на 9 шампионски лиги, завършвайки на второ място с Юнайтед, може би е най-голямото ми постижение. Сега хората разбират защо. За Юнайтед мога да кажа само две неща: Първо, че времето си каза думата. Второ, че проблемите са още тук", продължи португалецът.

Специалния похвали Аякс за представянето им през този сезон в Шампионската лига.

„Отборът им много израсна. Преди две години играхме финал срещу тях и още след петата минута на мача казах на един от моите асистенти: „Спокойно, трофеят отива в Манчестър“.