За футболиста на Олимпик Марсилия Жонатан Клаус контролата на Франция срещу Чили трябваше да бъде повод за радост пред родна публика, но завърши със само 11 минути на терена заради контузия на защитника. Травмата ще му попречи да вземе участие в неделното дерби на клубния му тим срещу Пари Сен Жермен в Лига 1.

Очаква се 31-годишния Клаус да остане извън игра около четири седмици в настоящия критичен момент от сезона за Олимпик Марсилия, който е седми във временното класиране на френския футболен шампионат и очаква мачове срещу португалския Бенфика на четвъртфиналите в турнира Лига Европа.

Съперничеството между Олимпик Марсилия и Пари Сен Жермен набира популярност през 90-е години. Парижани имат 11 победи в последните 14 срещи, а тимът от Марсилия не успя да отбележи гол в последните четири.

До края на сезона в Лига 1 остават още осем кръга, а Олимпик изостава на 30 точки от лидера Пари Сен Жермен, но все още има шансове да се класира за Шампионската лига.

В подкрепа на кампанията против расизма футболистите на двата отбора ще носят специални фланелки, а реферите, треньорите и останалите служебни лица ще има специални ленти.

От Лига 1 обявиха, че на 3 април ще се проведе търг за фланелките, носени от играчите, а печалбата ще бъде дарена на организации, борещи се с дискриминацията. / БТА