Лионел Меси вдъхнови страната си за световната титла в Катар 2022 и вече е увековечен в официалния музей на южноамериканския футбол заедно с колегите си легенди Диего Марадона и Пеле. На аржентинеца бяха представени и копия на трофеите от Световната купа и финалисима, тъй като той помогна на "албиселесте" да ги спечелят в продължение на незабравими 12 месеца. 35-годишният футболист, който наскоро вкара 800-ия си гол, намери целта в 99 случая за Аржентина и преследва гол номер 100 срещу Кюрасао във вторник.

"Никога не съм мечтал или мислил за това. Мечтата ми беше да се наслаждавам на това, което харесвах, когато бях малък, да бъда професионален футболист, да правя това, което винаги съм обичал в този живот. Имах много дълъг път, много решения и поражения, но винаги гледах напред и исках да вървя към триумф, към победа. Мисля, че това е най-важното нещо, да се бориш за мечтите си, че всичко е възможно и да се наслаждаваш на играта, която е най-красивото нещо, което съществува", сподели Меси.

Меси, който все още е част от Пари Сен Жермен, се спекулира, че може да се върне в Барселона или евентуално да премине МЛС като свободен агент. Друга потенциална дестинация за аржентинската легенда би бил Близкия Изток.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leo Messi (@leomessi)