Килиан Мбапе изведе Пари Сен Жермен с капитанската лента в мача за Купата на Франция срещу аматьорския Пеи дьо Касел, в който вкара 5 гола за победата със 7:0, и това стана повод за различни спеклуации. След двубоя старши треньорът на парижани Кристоф Галтие заяви, че Мбапе е втори капитан на отбора и това решение е било взето още преди началото на сезона. 
 
“Килиан заслужава да носи лентата", заяви Галтие.
 
Това е изненадало Преснел Кимпембе, който е контузен и не е играл от ноември, но по принцип бе втори капитан след Маркиньос. 
 
Слуховете предполагаха, че френският централен защитник се е съгласил да се оттегли, за да позволи на Мбапе да поеме лидерска роля. Той обаче настоява, че подобни информации са неточни и разкри, че никой не го е уведомявал за промяната. 
 
“В последните няколко часа прочетох и чух много неща за себе си. За да изясня ситуацията и да избегна разпространяването на още лъжи, ще кажа, че не съм бил информиран за това решение, но винаги ще уважавам решенията на клуба”, написа в социалните мрежи Кимпембе. 

Според “Льо Паризиен” в йерархията в отбора няма промяна и когато Маркиньос не е на терена, четирима футболисти ще се редуват на ротационен принцип като капитани. Това са Кимпембе, Марко Верати, Мбапе и Серхио Рамос.