Бившият футболист на Манчестър Сити, Нюкясъл и Олимпик Марсилия Джоуи Бартън определи звездата на Пари Сен Жермен Неймар като "Ким Кардашиян на футбола".

Според ексцентричния бивш полузащитник, известен с "голямата" си уста, Неймар далеч не е най-добрият футболист, но има чудесен пиар подход.

"Мисля, че той е Ким Кардашиян на футбола. Неймар не е най-добрият играч в света, както много добре видяхме на световното първенство в Русия. Той не е на нивото нито на Меси, нито на Роналдо. Има и доста други футболисти, които са по-добри от него. Не смятам, че той е футболен феномен. Той е рекламен феномен, както са семейство Кардашиян", каза Бартън пред френското издание "Екип".

"Наскоро видях играчите на ПСЖ да носят екипировка на Майкъл Джордан. Сериозно? Моля ви, хора, това е баскетболен бранд! А вие представлявате футболен клуб. Не разбирам аз ли съм сбъркан?", пита риторично още англичанинът.

Бартън разкри, че и 6-годишният му син не харесва бразилеца.

"Всяко дете харесва силните отбори, тези, които побеждават. Когато играе, моят син иска да прилича на Роналдо, на Меси, на Мохамед Салах. Но определено няма желание да бъде като Неймар или Хари Кейн", добави англичанинът, който в момента работи като мениджър на третодивизионния Флийтууд Таун. /БТА

Колоритният Джоуи Бартън: Сър Хари Кейн? Шегувате се!