Звездата на Пари Сен Жермен Неймар сподели, че съотборникът му Килиан Мбапе му е помогнал при пристигането в клуба. Двамата се присъединиха към парижани през 2017 година и от тогава станаха шампиони на Франция 3 пъти, а миналата година тимът стигна до финал в Шампионската лига.

„Той ме научи как да бъдеш французин. Обясни ми френския манталитет. Дължа му много по отношение на адаптацията ми и щастието ми“, каза Неймар пред „France Football“.

„Килиан е много внимателен, винаги щастлив, учтив и мил към всички. Той е много красив човек. Затова се разбираме толкова добре от самото начало. След това имах шанс да го гледам как тренира, да видя скоростта и дрибъла му, неговата интелигентност и желанието да се развива. Казах си: „Той е нашето златно момче“. Скоростта сама по себе си не означава нищо. Трябва да си умен, за да я използваш както трябва. Килиан не само е много умен и бърз, но има огромен репертоар в дрибъла“, каза още бразилецът.

В последно време силно се спекулира, че Неймар има желание да напусне ПСЖ и да се върне в Барселона. Според информации от щаба му обаче той е щастлив в Париж, вижда, че клубът се развива и харесва проекта. Затова се очаква се скоро нападателят да подпише нов договор и да обвърже бъдещето си с френския клуб.

Колкото до Мбапе, той също има договор до края на следващия сезон, по подобие на Неймар, като в момента се водят преговори за неговото удължаване. Смята се обаче, че нападателят има желание да продължи кариерата си в Реал Мадрид.

От 22:00 часа тази вечер ПСЖ посреща Байерн Мюнхен в мач-реванш от 1/4-финалите в Шампионската лига. Парижани спечелиха първата среща в Германия с 3:2, като два от головет бяха дело на Мбапе.