Мнозинството от феновете на Барселона мечтаят отново да видят Неймар облечен в екипа на каталунците. Това желание може да се сбъдне през това лято. Бразилската звезда е постигнал споразумение с ПСЖ, което да улесни преминаването му в „блаугранас“, ако испанският клуб се опита да го привлече. Пактът между Неймар и френския тим е бил постигнат, след като Барселона се опита да го вземе обратно на „Камп Ноу“ през миналото лято. В замяна от ПСЖ са поискали максимална отдаденост и участие в мачовете до края на сезона от бразилеца. През този сезон, все още не е възобновена Шампионската лига, а Лига 1 бе прекратена, Неймар е изиграл 22 мача, в които реализира 18 гола и даде 10 асистенции.

Във Франция от месеци се говори, че ПСЖ планирал заминаването на бразилската звезда това лято. Така че, всичко изглежда много близо, стига Барселона да прояви интерес към него. В този случай споразумението за заплата, уговорено през миналото лято от бащата на Неймар и Барселона, ще влезе в сила, а трансферната му цена ще бъде около 170 милиона евро. Тази цифра обаче ще бъде намалена, ако френският клуб приема в сделката да бъдат включени играчи като Антоан Гризман и Усман Дембеле.

Желанието на Неймар продължава да бъде завръщане в Барселона и той е споделил пред някои съотборници, че това лято може желанието му да бъде изпълнено. Каталунците искат да нанесат решаващ удар и да забравят този сезон, за да може да се насочат към следващия със звезден атакуващ футболист в редиците си. В този случай подпис с Неймар може да успокои обстановката.

Сделката също изглежда благоприятна за ПСЖ, тъй като Неймар отказа да поднови договора си с клуба, който изтича през 2022 година, така че това лято френският тим все още може да възстанови добра част от 222-те милиона, които бяха платени на Барселона преди три години.