Бащата на Неймар изпрати успокоително послание към президента на Пари Сен Жермен Насер Ал-Келайфи и на феновете на френския отбор относно бъдещето на бразилския футболист. В интервю за „RMC Sports“, бащата на Неймар бе категоричен, че синът му ще остане в ПСЖ, въпреки че е получил оферти от други отбори.

„Договорът на Неймар с ПСЖ е дългосрочен. Ние се намираме в едва втория сезон от неговия престой в клуба и той дори не е приключил“, коментира Неймар-старши.

„Има подписан договор и не сме достигнали и половината от него, така че трябва да сме спокойни“, добави бащата на бразилеца.

„Слуховете за неговото евентуално напускане винаги ще съществуват. Не може да има играч като Неймар без хора и отбори, които да мечтаят за него. Има клубове, които се интересуват от него, но желанието на Неймар е да остане в ПСЖ. Той го изрази преди две години, когато подписа с ПСЖ“, продължи той.

„Феновете на ПСЖ могат да са спокойни, защото Неймар не иска да напуска. Той иска да остане в ПСЖ и да помогне на отбора да спечели важни отличия“, настоя Неймар-старши.