Неймар остана извън групата на Пари Сен Жермен за двубоя от третия кръг на френската Лига 1 срещу Тулуза. В навечерието на срещата старши треньорът Томас Тухел заяви, че бразилецът е здрав и най-вероятно ще играе, ако ръководството не реши да го извади заради трансферната сага около него през лятото.

„Неймар може да се появи срещу Тулуза. Но това ще се случи, ако ситуацията между и него и клуба е изчистена. Днес тя не е ясна, но може би утре ще бъде изяснена. Той е готов за игра, но дали ще може да се появи на терена, би трябвало да попитате спортния директор Леонардо. Неймар тренира цяла седмица наравно с отбора и чисто физически е във форма", заяви в навечерието на мача Тухел.

Барселона и Реал Мадрид ще продължат да си оспорват Неймар, но скоро трябва да се стигне до решение, тъй като краят на трансферния период наближава. ПСЖ отхвърли оферта на Реал в размер на 100 млн. плюс няколко играчи. Желанието на Неймар пък е да се завърне в Барселона, но отношенията между парижани и каталунци са обтегнати и не е ясно дали ПСЖ ще иска да им го продаде.