Звездата на Пари Сен Жермен Неймар е плакал два дни у дома си след последната контузия, която получи.

„Този път ми отне повече време, за да се съвзема. Останах вкъщи два дни, беше ми лошо. Просто плаках, наистина ми беше тъжно“, коментира 27-годишният футболист в интервю за „Esporte Espetacular“.

Нападателят на Пари Сен Жермен се възстановява от травма в петата метатарзална кост на десния крак, същата кост, която му бе счупена миналия сезон, и която бе оперирана.

 За Неймар втората контузия е била „още по-сложна“ от първата от психическа гледна точка.

„Първият път, когато бях контузен, казах: „Хайде да ускорим процеса, ще се оперирам и трябва да съм готов за Световното първенство в Русия“. Не бях тъжен“, добави той.

През 2018 година Неймар пътува до Бразилия, за да се оперира, след което започна рехабилитационния процес, който премина изцяло в неговата родина. Той си почиваше в имението си в Мангаратиба, разположено на южния бряг на Рио де Жанейро.

Бразилският футболист успя да се възстанови навреме за Световното първенство в Русия, където показа липсата на темпо в играта си, което се усети от отбора воден от Тите. Бразилия бе елиминиран на четвъртфиналите от Белгия.

Този път Неймар избра по-консервативно лечение и отказа да се оперира.

Той се надява да бъде готов да се завърне в игра в средата на април за четвъртфиналите от Шампионската лига, стига Пари Сен Жермен да стигне до тази фаза.

Парижани спечелиха първия осминафинал срещу Манчестър Юнайтед с 2:0 на „Олд Трафорд“ и са много близо до постигането на тази цел.