Неймар ще се завърне от контузия за Пари Сен Жермен в Лига 1 в петък, като ще бъде готов за ключовия сблъсък срещу РБ Лайпциг в Шампионската лига идната седмица, разкриха от пресслужбата на парижани.

Бразилецът, който е извън игра заради травма на бедрен мускул, получена срещу турския Истанбул Башакшехир в Шампионската лига на 28 октомври, направи пълноценна тренировка с френския шампион в четвъртък. Треньорът Томас Тухел заяви, че Неймар може да изиграе „няколко минути“ срещу Монако. Контузията му попречи да се включи в състава на Бразилия за световните квалификации за Мондиал 2022 по време на международната пауза.

ПСЖ, миналогодишният вицешампион в надпреварата, се нуждае от успех срещу Лайпциг във вторник, за да остане в борбата за класиране в елиминационната фаза. Килиан Мбапе също е обратно в състава на парижани за визитата в Княжеството, независимо че изпитва проблеми с контузии от началото на сезона.

Италианската двойка Марко Верати и Мауро Икарди все още не са готови да се завърнат от травми, но Тухел се надява и двамата да бъдат на разположение за мача с Лайпциг. Действащият шампион на Лига 1 ПСЖ оглавява класирането независимо че тръгна с две загуби.