Мнозина футболисти мечтаят да попаднат в Пари Сен Жермен заради многото пари там. Но когато се окажеш ненужен в този отбор, отношението към теб е отвратително. Това изпита на гърба си низвергнатият Хатем Бен Арфа преди да напусне през лятото. Сега го изпитва и Хесе Родригес. 

Нападателят е бил оставен без достъп до тренировъчната база и треньорския екип на отбора от лятото насам. Затова се е принудил сам да си наеме кондиционен специалист, да си изготви програма и да тренира сам. Но не се оплаква, дори напротив. 

Хесе тренирал по няколко пъти на ден, повече дори от моментите, в които беше на терена. Това дори привлякло вниманието на наставника Томас Тухел, който го похвалил, но не променил отношението си и категорично няма да разчита на него. 

Така е повече от ясно, че Хесе ще се махне през януари. Самият той вече си търси отбор, който да го откупи за минимална сума през януари. Желанието на самия играч било още на 1 януари да има вече нов отбор и да не стои и минута повече в ПСЖ. Нападателят предпочитал да се върне в Испания.