Че Неймар и Единсон Кавани не мелят брашно, е ясно повече от година. Но сега отношенията им стигнаха ново дъно след приятелския мач между Бразилия и Уругвай, в който се стигна до нов конфликт между тях, който може да изгони уругваеца от Пари Сен Жермен. 

В тази битка Кавани се ядоса, когато бразилецът пусна една топка между краката му, догони го и го фаулира грубо в глезена, за което получи жълт картон. После изнервено подаде ръка на падналия на земята Неймар, но той я отхвърли с ядосан жест. Миналата година двамата се скараха за изпълнението на една дузпа и оттогава изглежда не се понасят. 

Точно това напрежение, а и фактът, че вече не може да се смята за сигурен титуляр в Париж, карат уругваеца да обмисля напускане на "Парк де Пренс". Поне това твърдят медиите в Италия, които спекулират и с новата му дестинация - Наполи. 

Кавани игра там дълги години, а президентът на южняците публично обяви, че го иска още от януари. Но има и едно условие - да намали баснословната си заплата, която сега получава в Пари Сен Жермен и която не е по силите на бившия му клуб. 

Ако се съгласи на това, 31-годишният нападател може да се завърне в Серия А, където наниза близо 100 гола и винаги е бил една от най-големите звезди на Ботуша.