Спортният директор на Пари Сен Жермен Леонардо потвърди, че капитанът Тиаго Силва и нападателят Единсон Кавани ще напуснат клуба това лято.

Парижани ще бъдат напуснати и от крайните бранители Тома Мюние и Левин Курзава, чиито договори изтичат и няма да бъдат удължавани.

"Кавани и Тиаго Силва? Да, времето и на двамата в клуба приключва", каза Леонардо пред "Журнал дьо Диманш".

"Идеята ни е те да останат в състава до завършването на сезона през август. Това бе много трудно решение за нас, тъй като и двамата са оставили огромна следа в историята на клуба. Техните истории са красиви, но е време да се разделим. Нашето решение е продиктувано главно от икономически причини, а не от възсрастта им. Може би бъркаме, но едва ли би имало перфектен момент, в който да се разделим. Спечелването на Шампионската лига все още стои на дневен ред и ние искаме да го постигнем с тях, но трябва да измислим начин, по който да можем да ги запазим чисто юридически", каза Леонардо.

Силва премина в състава на Пари Сен Жермен през 2012 година от Милан, докато Кавани се присъедини на следващото лято от Наполи. Уругваецът е голмайстор номер 1 в историята на парижани с 200 гола в 301 мача.