Решението дали УЕФА ще накаже Пари Сен Жермен или не за нарушаване на финансовия феърплей, бе отложено за понеделник, въпреки очакванията да бъде взето в петъчния ден.

Именно тогава комисията по финансовия феърплей трябва да каже своята тежка дума относно мегаоперациите на трансферния пазар, извършени миналата година от парижкия гранд. Тогава бяха привлечени двете големи звезди Неймар /за 222 милиона евро от Барселона/ и Килиан Мбапе /за 180 милиноа евро от Монако/ - общо за 402 милиона евро.

Мбапе се явява възелът в казуса и от неговото разплитане зависи дали УЕФА ще наложи сериозни финансови санкции на ПСЖ и ще го принуди да продава на трансферния пазар или пък ще остави нещата така.

Всъщност младата френска звезда бе отдаден под наем миналия сезон от Монако на парижани, а дефакто той стана собственост на клуба от столицата едва година по-късно.

В зависимост от това как ще прецени комисията по финансовия феърплей ще действа според случая и Реал Мадрид. Европейският клубен шампион се облизва сериозно именно за Мбапе и /или/ Неймар и по тази причина бе изключително тих на трансферния пазар досега, независимо от масивната продажба за 117 милиона евро на голямата си звезда Кристиано Роналдо на Ювентус.

От Реал обаче не желаят по никакъв начин да влизат в конфликт и да кръстосват шпаги с богаташите от ПСЖ и по тази причина ще останат тихи и занапред в случай на положително решение на комисията за парижани и техните катарски собственици. 

Те ще се афишират като големи кандидати на звездите на френския шампион, само ако той бъде принуден от УЕФА да продава, защото е нарушил финансовия феърплей. Възможно е дори клубът да бъде изхвърлен от Шампионската лига при негативна развръзка.

Така че всичко ще се случи в началото на следващата седмица.