Пари Сен Жермен прегази Аячо с 5:0 в мач от 35-ия кръг на Лига 1. Фабиан Руис и Ашраф Хакими се разписаха в 22-ата и 33-ата минута на срещата.

През второто полувреме Килиан Мбапе се разписа на два пъти. В 74-ата минута пък Мохамед Юсуф си отбеляза автогол.

ПСЖ остава лидер във френския шампионат с шест точки пред Ланс. Аячо пък се намира на 18-то място и на 11 точки от спасението, което означава, че Аячо със сигурност изпада от Лига 1, тъй като остават само три кръга до края на първенството.

Пари Сен Жермен Аячо

източник: Sofascore

Парижани поеха контрол над срещата още от самия старт. Първата по-добра ситуация за домакините дойде в 6-ата минута след добър пробив отдясно. Последва пас по земя за Килиан Мбапе, който стигна до топката, но опита труден изстрел с петичка, който бе блокиран. 

Страхотна комбинация на ПСЖ в 22-ата минута изведе Фабиан Руис на страхотна позиция, а той не сгреши и прати топката в мрежата на Аячо. 

В 33-ата минута Ашраф Хакими удвои преднината на парижани, след като Килиан Мбапе бе намерен около бялата точка за изпълнение на дузпа. Французинът бе затворен от няколко защитника на Аячо, но все пак успя да нанесе изстрел, който бе отразен от стража на гостите. Топката попадна в Ашраф Хакими, който я добави в опразнената врата за 2:0. Положението бе разгледано за игра с ръка на Мбапе, но не потвърди такава и така голът остана. 

Пет минути след това Мбапе бе потърсен с дълъг пас. Той стигна до топката и дори пробва сложен изстрел, но не успя да затрудни вратаря Солакаро. В 40-ата минута пък Меси получи шанс да обстрелва вратата на гостите от пряк свободен удар, но нацели стената. 

В продължението на първото полувреме, Килиан Мбапе имаше сериозни претенции за дузпа, след като бе задържан за фланелката. Главният съдия обаче остави играта да продължи.

БГНЕС
23 снимки

Второто полувреме започна отлично за ПСЖ. В 47-ата минута Килиан Мбапе се озова в наказателното поле на Аячо и нанесе изстрел, който обаче бе избит от Солакаро. Топката все пак стигна до Екитик, който се опита да отиграе атрактивно с петичка, но и той бе спрян. Мбапе обаче получи нов шанс да стреля след разбъркването и този път прати топката във вратрата на гостите.

В 54-ата минута Серхио Рамос прати дълъг пас към Мбапе, който бе пресечен от Авинел. Той обаче само нагласи топката на Мбапе с докосването си с глава. Звездата на ПСЖ пък нанесе директен изстрел от въздуха и не остави никакъв шанс на стража на Аячо. 

В 73-ата минута Килиан Мбапе пък изигра ключова роля за гол на Маркиньос. Той бе изведен отдясно, след което с триково подаване потърси Маркиньос, топката обаче бе избита. Футболистът на ПСЖ обаче бе намерен повторно веднага и нанесе изстрел, който рикошира в краката на Юсуф, а след това влезе във вратата на Аячо - това е автогол.

Три минути след това се стигна до напрежение между двата отбора. Лионел Меси бе съборен извън наказателното поле, което доведе до разправия. Ашраф Хакими бе едно от главните действащи лица. Той дори посегна към футболист на Аячо, което пък доведе до още по-бурна реакция на гостите. Хакими след това бе изгонен с директен червен картон. След проверка на ВАР - Тома Мангани, който отвърна на Хакими, също бе изгонен.

В 86-ата минута дойде и може би най-доброто положение за гостите. Муса Сумано се оказа на стрелкова позиция и шутира. Топката прелетя опасно близо до вратата, пазена от Донарума. 

FT / Пари Сен Жермен - Аячо 5:0

1:0 Фабиан Руис 22'

2:0 Ашраф Хакими 33'

3:0 Килиан Мбапе 47'

4:0 Килиан Мбапе 54'

5:0 Мохамед Юсуф 73' (авт)

Съставите на двата отбора:

ПСЖ: 99. Донарума, 5. Маркиньос, 4. Рамос, 15. Данило, 2. Хакими, 6. Верати, 8. Фабиан, 14. Бернат, 30, Меси, 44. Екитик, 7, Мбапе

Старши треньор: Кристоф Галтие

Аячо: 18. Солакаро, 20. Юсуф, 21. Авинел, 3. Диало, 8. Маркети, 23. Мангани, 6. Котадьор, 4. Барето, 27. Спадануда, 7. Ел Идриси

Старши треньор: Оливие Панталони