Френският шампион Пари Сен Жермен ще проучи "алтернативни варианти" за своя клубен стадион, след като кметът на Париж Ан Идалго обяви, че "Парк де Пренс" не се продава, пише Ройтерс.

Стадионът, собственост на градския съвет на Париж, е домът на ПСЖ, откакто тимът влезе в елитната дивизия на Франция през 1974 година.

Френските медии съобщиха, че ръководството на ПСЖ е отправило оферта за закупуване на "Парк де Пренс" през ноември миналата година. 

"Парк де Пренс" не се продава. И няма да бъде продаден. Това е твърда и категорична позиция", каза Идалго в интервю за "Льо Паризиен", когато беше попитана за нейната позиция относно потенциална продажба на стадиона.

"Това е изключително наследство за парижани. Но разбира се, ние трябва да съдействаме на ПСЖ в тяхното желание да обновят, увеличат капацитета и модернизират "Парк де Пренс", каза още тя.

През 2013 година ПСЖ постигна споразумение с градския съвет на Париж за удължаване на договора за наем до 2043 година, след което те завършиха реконструкция на стадиона на стойност 75 милиона евро в продължение на три години.

"Изненадващо и разочароващо е да чуем, че кметът на Париж заема позиция, която на практика ще принуди ПСЖ да търси алтернативи и същевременно ще добави десетки милиони евро тежест на данъкоплатците, за да поддържа съоръжението", каза говорител на ПСЖ пред Ройтерс.

"ПСЖ вече инвестира повече от 85 милиона евро за поддържане на стадиона, като същевременно ангажира допълнителни 500 милиона евро за ремонти, за да позволи на ПСЖ да расте и да се конкурира с други клубове на най-високо ниво в Европа."

Говорителят добави, че предложената инвестиция от ПСЖ ще бъде направена, само ако клубът притежава стадиона.

"Жалко е, че сега кметът внезапно спира окончателно дискусиите за продажба, които водихме от дълго време, като клубът сега е принуден да търси алтернативни варианти за нашия дом, което не е това, на което нашите фенове се надяваха", каза говорителят.

Автор: Мирослав Димитров/БТА