След отпадането от Шампионската лига една голяма задача остана за играчите на Пари Сен Жермен при на практика решеното първенство. А тя беше да постигнат победа в голямото дерби на френския футбол с Олимпик Марсилия за реванш към феновете си, които искрено се мразят с южняците. 

И те им дадоха повод да се радват. Парижани надделяха с 3:1 в изключително интересен мач, а в основата на успеха беше Анхел ди Мария. Аржентинецът вкара две от попаденията и реализира за третото и така голът на Валер Жермен за гостите се оказа само със стойността на почетен. 

Тяхната задача беше усложнена час след началото на мача, когато вратарят им Стив Манданда си изкара директен червен картин за игра с ръка извън наказателното поле, а това беше в момент, в който те вече губеха, така че на практика тогава стана ясно кой ще победи. 

Мачът предложи много емоции, но и леко сковано начало. Въпреки това, четвърт час след първия съдийски сигнал, топката беше в мрежата. Играчът на мача Анхел ди Мария я вкара, но попадението беше отменено заради безспорна засада. Това стана след намесата на ВАР. 

До почивката всички интересни положения бяха пред вратата на Марсилия, но Стив Манданда беше истинска пантера и спаси всичко. Тома Мюние с глава опита да го разстреля, но той спаси в 25-та минута. Левин Курзава и Килиан Мбапе също не успяха да се справят с него впоследствие. 

Но и той капитулира в продължението на първата част. Тогава Тиаго Силва изби една топка, Ди Мария тръгна от собственото си поле с финт между трима, поде бърза атака, която след няколко паса пак стигна до него, той пусна за непокрития отляво на наказателното поле Килиан Мбапе, тийнейджърът с хубав фалцов удар прати топката в неспасяемо зад Манданда и "Парк де Пренс" полудя. 

При този резултат дойде и почивката, но веднага след нея имаше промяна в статуквото. И тя беше в полза на марсилци. При първата си атака след сигнала Лукас Окампос направи страхотен пробив, подигра се със защитата на съперника и изведе Валер Жермен малко случайно в наказателното поле. Той с хубав удар преодоля вратаря за 1:1. 

Но домакините не се бавиха дълго, за да поведат отново в резултата. В 55-та минута Тило Керер намери Ди Мария в наказателното поле и той с удар от малък ъгъл препарира Манданда за 2:1. Реферите прегледаха на ВАР дали всичко е редовно и не намериха нарушение, така че ПСЖ пак беше напред в резултата. 

Само седем минути след това дойде и ситуацията, която предопредели всичко. Тогава Килиан Мбапе и Ди Мария излязоха сами срещу Манданда, той излезе извън полето си и игра с ръка, за да спре атаката. Съвсем заслужен червен картон. Останаха съмнения за засада на Мбапе при тази атака, но реферите не дадоха такава и той беше изгонен. 

И само две минути след това всичко свърши с трети гол в мрежата на Олимпик. И пак Ди Мария беше в основата на всичко, като прати топката в мрежата от пряк свободен удар от над 30 метра и направи резултата 3:1, което вече беше непосилно за обрат от гостите с човек по-малко. 

До края на мача домакините се забавляваха, но и пропускаха. Ди Мария изпусна хеттрик, Тило Керер също не беше точен. Така се стигна до продължението на мача, в което Хироки Сакай направи дузпа и ПСЖ можеше да направи победата си разгромна. 

Получи се дискусия дали Ди Мария да оформи хеттрика си, или Килиан Мбапе да бие. Младокът надделя в спора със съотборника си, но не и с този с вратаря, който отрази удара му и така всичко приключи при 3:1 за домакините. 

С тази развръзка парижани събраха 77 точки, с 20 повече от втория Лил и им трябват само още седем точки, за да си подпечатат и на теория титлата. Марсилия остава на четвъртата позиция с 47 точки и продължава борбата за Европа.