Сагата около Неймар и оставането му в Пари Сен Жермен търпи ново развитие всеки ден. Според вестник "Спорт", сега има нов обрат в нея, след като агентът на бразилеца Вагнер Рибейро е бил в Мадрид на среща с президента на Реал Флорентино Перес. 

Двамата се видяха по друг повод преди няколко дни, но в края на миналата седмица отново са се видели инкогнито от медиите. Не е ясно какво са обсъждали, но няма как темата с най-скъпия футболист в света да не е била дискутирана, като се има предвид желанието на "белите" да се подсилят с него. 

Според изданието, самият Неймар е ангажирал антуража си да намери начин да организира напускането му на Пари Сен Жермен. Това обаче няма да е лесно, тъй като в договора му с французите няма клаузи за по-ранно разтрогване на сътрудничеството преди 2021 г. 

Ако искат да го вземат сега, от Реал ще трябва да се бръкнат с поне 170 млн. евро, което с оглед на планираната революция и тотална подмяна на състава на "Сантиаго Бернабеу" може да се окаже прекалено скъпа инвестиция.