Краля на футбола Пеле сподели, че той не би се наел да играе ролята на закрилник на Неймар за честите симулации, до които най-скъпият играч в историята често прибягва.

26-годишният футболист избяга от Барселона с цел да остави собствена следа извън сянката на Лионел Меси и в известна степен успява да го стори, макар и не по начина, по който самият се е надявал. От Мондиал 2018 насам критиците на бразилския национал се увеличиха главоломно заради явната тенденция той да „украсява” паданията и агонията си на терена.

„Трудно ми е да защитавам Неймар за всички други неща, които прави извън това да играе футбол”, заяви Пеле. „Наскоро говорих с него и му напомних за собствените му качества.”

„Той имаше и малшанс, защото Бразилия бе далеч от световната титла, а вследствие той беше нарочен.”

„Два пъти съм го посещавал в Европа. Говорихме и му обясних: „Футболният Бог те е благословил с дарба. Това, което вършиш, усложнява нещата.”

В същото време Пеле обсъди и сравненията между него в дните му на футболист, Неймар и новата суперзвезда на френския футбол Килиан Мбапе. „Хората ме сравняват с Мбапе и да, има прилики. Но той вече е на 19 години и е световен шампион. Мисля, че Неймар е по-завършен футболист от него, но в Европа всички говорят повече за Мбапе”, допълни Пеле.