Случаят с обвиненията за изнасилване, повдигнати срещу Неймар от Наджила Мендес де Соуса, получи ново развитие. Според „Л’Екип” френската полиция е иззела записи от камерите за наблюдение в хотела на срещата между футболиста и фотомодела, където последната претендира, че е била насилена сексуално от нападателя на Пари Сен Жермен на 15 май.

Авторитетното издание предаде, че новите кадри могат да окажат съществено влияние върху развитието на казуса. Предполага се, че те ще разкрият дали има истина в думите на Наджила, която твърди, че за въпросната среща Неймар пристигнал в нетрезво състояние.

За момента френските власти все още не са стартира официално разследване по случая. Въпреки това те са успели да получат записите, за които научили, че се съхраняват за период от 15 дни до месец. Благодарение на тях би трябвало да се установи кога точно Неймар посещава и напуска хотела. На този етап записите ще бъдат предоставени на властите в Бразилия, където случаят се движи от местните власти.

Във вторник Наджила де Соуса заедно с новия си адвокат се яви пред полицията, за да даде показания за втори път. Според нейния защитник органите на реда са помолили 26-годишната жена да им предостави своя телефон, който да бъде проверен от експерти. Наджила обаче заявила, че е го е загубила в дните след първите си официални показания (6 юни). Тя също така споменала и за предполагаема кражба на таблет, на който е имала видео запис на срещата си с Неймар.