Французинът - Килиан Мбапе започва все по-сериозно да притеснява ръководството на Пари Сен Жермен. Клубът има желание да удължи договора на 20-годишния световен шампион, но той няма намерение да влиза в преговори към днешна дата. Настоящият му контракт е до 2022 година, а всички водещи европейски клубове следят ситуацията.

Парижани имат проблеми да достигнат ниво, което отговаря на амбициите на Мбапе. Ръководството е останало изненадано от реакциите на футболиста в последните 2 мача. Килиан реагира негативно на решението на треньора - Томас Тухел да го смени в срещите с Нант и Монпелие.

Голям фактор за бъдещето на Мбапе ще бъде представянето на ПСЖ в Шампионската лига, тъй като играчът има амбиции да се бори за Златната топка. Това желание, както и последните му реакции, породиха коментари във Франция, че играта на Килиан става все по-индивидуална и той взима лош пример от съотборника си - Неймар.

Спортният директор на клуба Леонардо не скри, че е отправено предложение към Мбапе за нов договор. Според "Паризиен" офертата е 25 милиона евро на сезон до лятото на 2025-а.

Френското издание твърди, че ситуацията около бъдещето на Килиан и това на Неймар се следи зорко от шест клуба. Сред тях са испанските грандове Реал Мадрид и Барселона, Ювентус и английските Ливърпул, Челси и Манчестър Сити. Желанието на бразилеца да напусне не е тайна, като той иска да се върне в Барса.