Президентът на Милан Паоло Скарони заяви амбициите на „росонерите“ за Скудетото, приветства влиянието на Паоло Малдини в отбора и сподели мнението си за решението на Джанлуиджи Донарума да напусне клуба.

„Вярно е, че човек трябва д преследва мечтите си и се радвам да видя амбициите на треньора и играчите за титлата. Аз съм бизнесмен и в тазгодишния бюджет поставихме за цел квалификации за Шампионската лига. Можем да го направим и като първи в класирането“, заяви Скарони пред Радио 24.

„Това е подходящ момент за всеки фен на Милан, особено когато играем вълнуващ футбол. Обичам факта, че почти никога не подаваме топката назад. Това би било правило, което с удоволствие бих въвел във футбола“, добави още той.

„Донарума направи своя избор. Това бе казал на Паоло Малдини и Иван Гзидис. Ако играчите и агентите имат искания, които не можем да покрием, тогава се взимат други решения и им пожелаваме успех. Много се радваме, че доведохме Майк Майнян, който е не само отличен вратар, но и лидер в съблекалнята. Щастливи сме от това решение, точно както се надявам Донарума да е доволен от неговото. Беше смело решение да напусне зоната си на комфорт и му пожелавам всичко най-добро. Надявам се феновете да го посрещнат в спокойна атмосфера“, каза президентът на Милан.

„Малдини е голям шампион, миланист и джентълмен. Сега той е много по-добър ръководител, отколкото преди години и продължава да се развива.