Пари Сен Жермен беше убийствено категоричен в поредното издание на „Льо Класик”, надигравайки Олимпик Марсилия с 3:1 в Лига 1. Анхел Ди Мария беше голямата звезда на вечерта със своите два гола, но след края на срещата те бързо избледняха за сметка на един-едничък въпрос: На кого е бесен Килиан Мбапе?

Именно 20-годишният футболист откри резултата в срещата със своя 26-и шампионатен гол, който затвърди статута му на претендент за „Златната обувка” в Европа. Онова, което разбуни духовете, беше начинът, по който Мбапе изрази радостта си от попадението, ако може да се говори за такава. Френският национал по доста нетипичен за себе си начин и с доза арогантност направи многозначителен жест към сектора с ултрасите на ПСЖ.

Анализатори и медийни експерти страната се обединиха около гледището, че никога не са виждали нападателя толкова раздразнен. Сега, естествено, остава въпроса към кого беше насочено посланието му.

Едната теза – и по-очевидната в случая – клони именно към най-радикалните привърженици на клуба. Все пак те излязоха с доста обидна декларация в дните след тоталния крах в Шампионската лига – загубата с 0:3 от Манчестър Юнайтед в 1/8-финалите. Катастрофалният реванш направи така, че за трета поредна година парижани отпаднаха в самото начало на елиминационната фаза, а ултрасите посъветваха играчите „или да си купят та**ци, или да се ш***т веднъж завинаги”.

Другата версия обаче също звучи достатъчно правдоподобно. Тук се касае изключително сериозната глоба от 180 хиляди евро, която ПСЖ наложи на Мбапе за закъснение за отборната среща преди мача с Олимпик Марсилия. Тя е била придружена от официален документ, чрез който Мбапе признава некоректното си поведение, а после играчът е трябвало да поднесе извинения до съотборниците си.

През настоящата кампания Мбапе има зашеметяващите 30 гола в 34 официални срещи на всички фронтове.