Младата звезда на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе още много пъти ще бъде гонен през сезона, ако не промени поведението си. Това заяви полузащитникът на Ним Тежи Савание, който също получи червен картон заради участието си в спорната ситуация към края на мача.

ПСЖ спечели с 4:2 гостуването си, но победата далеч не бе така сигурна, както резултатът предполага. Странното бе, че епизодът, който доведе до отстраняването от игра на двамата състезатели дойде дълбоко в добавеното време, когато крайният резултат вече бе фиксиран.

Савание извърши цинично, но в никакъв случай прекалено грубо нарушение срещу Мбапе. Докато 26-годишният играч признаваше пред съдията провинението си, ядосаният нападател на ПСЖ се изправи, затича се и го блъсна на тревата, а след това трябваше да минат няколко минути, за да се поуталожат страстите.

След мача Мбапе все още беше видимо разгневен заради ситуацията. „Ако става дума за същия фаул, когато има намерение да се играе с топката, няма да има проблем. Той обаче не действаше така и всички го видяха. Подобно действие няма място на терена”, коментира 19-годишното острие.

Савание съответно изрази по-различно гледище към ситуацията. „За мен нарушението ми не беше злонамерено, явно просто той така вижда нещата. Ще прегледам кадрите, а предполагам, че Лигата ще стори същото. Те ще видят, че не се опитвам да го контузя или да му счупя крака. Всъщност ударих крака му с коляното си”, коментира играчът на Ним.

„Изобщо не очаквах такава реакция от него. Бях изненадан, че той реагира по такъв начин.”

В интервюто си след мача Мбапе изрази готовност да действа по същия начин, ако отново се окаже жертва на подобно нарушение. „О, наистина ли?”, учуди се Савание. „Ако той продължи така, ще види доста червени картони през този сезон. През първото полувреме Мбапе получи жълт картон, защото постоянно репликираше съдията. Никога не съм го виждал да говори на рефера по този начин, когато съм го гледал по телевизията. Мисля, че скоро ще съжалява за това. Аз също съжалявам за всичко, защото ще ме накажат за следващите няколко двубоя”, завърши Савание.

Още по темата:

"Плачкото" Неймар разплака дете, но от щастие

Анхел ди Мария заби фамозен гол от корнер